Wat houdt de functie in?

Weet je waarom alleen Parmigiano Reggiano de naam ’parmezaanse kaas’ mag dragen, welke camembert het beste met welke wijn combineert en hoe je teams aanstuurt om onze winkelbakkerij eruit te laten zien als een onweerstaanbare broodweelde? Marqt zoekt een servicegerichte vakgek die inspirerend leiding kan geven op onze versafdeling Kaas&Brood. Een kraam met de kwaliteiten van een speciaalzaak, waar we alles met de hand snijden, schaven, kneden en bakken.

Over Marqt


Sinds 2008 stelt Marqt alles in het werk om gezond en goed eten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Producten die zijn gemaakt met liefde voor de dieren, natuur en mensen die dat lekkere eten voortbrengen. Belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid, maar ook die van de planeet. Zo bouwen we vol overtuiging aan een duurzaam en eerlijk verkoopplatform voor onze partners. In onze winkel komt alles bij elkaar: klanten, partners en hun prachtige producten.

Over de rol


De Afdelingsmanager die we zoeken is een specialist in kaas, brood of allebei. We zijn erg trots op onze versafdelingen; in deze categorieën blinken we uit. Onze desembroden worden op de winkelvloer gekneed, gevormd en gebakken en op de kaasafdeling vind je een breed assortiment originele smaken, van
oer-Hollandse Boerenkaas tot DOP buffelmozzarella, Franse schimmelkazen en harde varianten uit de Zwitserse alpenweiden. In volwaardige ’marqtkramen’ met bijbehorende vakmensen die alles kunnen vertellen over hun product.

Als Afdelingsmanager ben je verantwoordelijk voor je eigen kraam binnen onze winkel. Je runt de afdeling van begin tot eind, van producten bestellen tot deze aantrekkelijk presenteren. Je borgt de kwaliteit en houdt rekening met HACCP-richtlijnen. Wil een klant iets proeven, dan kan dat natuurlijk. Vragen over herkomst, achtergrond en smaakcombinaties beantwoord je deskundig en sympathiek. Ook breid je je vakkennis iedere dag verder uit door dieper in de wereld achter onze mooie producten te duiken.

Belangrijk, want als leidinggevende ben je het gezicht van de afdeling. Je stuurt medewerkers aan om klanten iedere dag met een goed gevoel bij ons de deur uit te laten lopen. Het is je taak deze collega’s op te leiden tot klantgerichte experts met dezelfde diepgaande kennis als jij. Je krijgt veel ruimte voor initiatief en eigen inbreng. Doe het op jouw manier, maar altijd op basis van je expertise.

Kort samengevat heb je als Afdelingsmanager vier belangrijke taken:
 • ervoor zorgen dat de basis altijd op orde is via juiste bestellingen, de juiste bereiding en verpakking, minimale derving, optimale roosters, etc;
 • klanten en je team inspireren met aantrekkelijke productpresentatie en door je vakkennis te delen over producten én hoe ze worden gemaakt;
 • specialistische, servicegerichte afdelingsteams samenstellen;
 • de klantervaring dagelijks verbeteren door samen met je team door te sturen op resultaten.

Wie zoeken wij?

Als ideale Afdelingsmanager ben je wat ons betreft ondernemend, klantgericht en een echte kenner van het product dat je verkoopt. Je bezit mensenkennis en bent vrolijk en positief - eigenschappen waarmee je teams kunt inspireren, overtuigen, ontwikkelen en aansturen. Daarbij zien we graag dat je:
 • ervaring hebt met retail, hospitality of horeca;
 • van aanpakken weet en eerder teams hebt aangestuurd;
 • collega’s vanuit motivatie en enthousiasme in beweging kan krijgen;
 • specialistische kennis hebt over (in dit geval) verschillende kaassoorten en brood(bakken);
 • snapt hoe je een afdeling er schitterend uit kunt laten zien;
 • op zoek bent naar een fulltime baan (37 uur per week);
 • in (de buurt van) de stad woont waar de winkel gevestigd zit;
 • flexibel en beschikbaar bent tijdens de openingstijden (avond & weekenden).

Wat biedt Marqt?

Een inspirerende werkomgeving met ongekende energie, waar je de ruimte krijgt je verder te ontwikkelen, nieuwe kennis op te doen en door te groeien. Met de verantwoordelijkheid zelf te handelen naar wat op jouw vakgebied relevant is. Mits in goed overleg, natuurlijk.

Daarnaast krijg je een salaris conform de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf, 8% vakantietoeslag en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je boodschappen bij Marqt.

Interesse of meer informatie?


Ben jij de man of vrouw die we zoeken, solliciteer dan via onderstaande button. Voor vragen of meer informatie: mail Gerjan Mengerink, Winkelmanager, bl-heemstede@marqt.nl.