Wat houdt de functie in?

Weet je waarom er niets mis is met bijvangstvis, hoe je haring perfect fileert en waarom vlees van gezonde, goed gehouden koeien zoveel lekkerder is dan een biefstuk uit de industrie? Marqt zoekt een servicegerichte liefhebber die kleur kan geven aan onze versafdeling Vis & Vlees. Een kraam met de kwaliteiten van een speciaalzaak, waar we alles met de hand snijden, fileren en marineren.

Over Marqt


Sinds 2008 stelt Marqt alles in het werk om gezond en goed eten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Producten die zijn gemaakt met liefde voor de dieren, natuur en mensen die dat lekkere eten voortbrengen. Belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid, maar ook die van de planeet. Zo bouwen we vol overtuiging aan een duurzaam en eerlijk verkoopplatform voor onze partners. In onze winkel komt alles bij elkaar: klanten, partners en hun prachtige producten.

Over de rol


De medewerker Vis & Vlees die we zoeken is een fijnproever als het gaat om vis en/of vlees. Wat we doen binnen deze categorie is uniek in de foodretail: we hebben een breed en origineel assortiment op ijs met diverse bijzondere vis, schaal- en schelpdieren en werken hard aan 100% traceability wat vlees betreft. Bij Marqt breidt je kennis over duurzame vangst, biologische veehouderij en de beste bereidingswijzen snel uit. In volwaardige ’marqtkramen’ met bijbehorende vakmensen met dezelfde passie, lol en expertise als jij.

Samen met je collega’s en manager run je deze ’eigen winkel’ binnen de winkel. Je bent betrokken van begin tot eind, van producten inventariseren tot bestellen en deze aantrekkelijk presenteren. Je bent scherp op kwaliteit (THT), derving en hygiëne en in staat klanten op een prettige manier te helpen. Wil iemand iets proeven, dan kan dat. Vragen over herkomst, achtergrond en smaakcombinaties beantwoord je sympathiek. Weet je iets niet, geen punt: je hebt altijd collega’s.

Als medewerker op de versafdeling doe je geen lopende bandwerk. Iedere dag en elk moment is anders en ook klanten zijn dat - daar moet je gevoel voor hebben. De een heeft haast, de ander wil uitgebreid worden geadviseerd en ook als het tussen vijf en zeven op z’n allerdrukst is, neem je de tijd. Je laat klanten met een goed gevoel de deur uitgaan. Op jouw manier, op basis van je kennis.

Als medewerker Vis & Vlees zijn je vier belangrijkste taken:
 • ervoor zorgen dat de versafdelingen goed gevuld en op orde zijn via het aannemen en controleren van de vracht, de juiste bestellingen, goede presentatie en hygiëne- en kwaliteitscontroles;
 • klanten en collega’s helpen en inspireren door de producten mooi te presenteren, sampling te verzorgen, vakkennis te delen en dit altijd op je eigen, unieke manier te doen;
 • gedurende de dag kritisch blijven op versheid en kwaliteit en aan het einde van je dienst de afdeling netjes achterlaten voor je collega, of die nu vlak na jou of de volgende dag begint;
 • medeverantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling, zoals de omzet, dus altijd bezig de klantervaring samen met je collega’s te verbeteren.

Wie zoeken wij?

Als ideale medewerker ben je wat ons betreft zelfstandig, flexibel, klantgericht en gepassioneerd. Ook vinden we het belangrijk dat je vrolijk bent en altijd je best doet om klanten zo goed mogelijk te helpen. We zoeken dus iemand die:
 • op zoek is naar een parttime baan (32 uur per week);
 • enthousiast is en ervan houdt om intensief met klanten te werken;
 • van aanpakken weet en goed samenwerkt in teams;
 • kennis heeft of wil opdoen over vis en vlees en technische skills als schoonmaken, fileren en bereiden;
 • al eerder in een winkel heeft gewerkt of een achtergrond heeft als kok;
 • verkoopkansen ziet en deze optimaal benut;
 • in (de buurt van) de stad woont waar de winkel gevestigd zit;
 • flexibel is en beschikbaar tijdens de openingstijden van onze winkel (ook avonden en weekenden).

Wat biedt Marqt?

Een inspirerende werkomgeving met ongekende energie, waar je de ruimte krijgt om nieuwe kennis op te doen, door te groeien en je verder te ontwikkelen via de Marqt Academy. Met de verantwoordelijkheid zelf te handelen naar wat op jouw vakgebied relevant is. Mits in goed overleg, natuurlijk.

Daarnaast krijg je een salaris conform de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf, 8% vakantietoeslag en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je boodschappen bij Marqt.

Interesse of meer informatie?


Ben jij de man of vrouw die we zoeken, solliciteer dan via onderstaande button. Voor vragen of meer informatie, mail dan naar Ruth Brete, winkelmanager, bl-hoofddorpweg@marqt.nl