Een lekker wijntje is één ding, bewuste wijnteelt is een belangrijke tweede. Al onze wijn komt van boeren die verstandig met de aarde omgaan en haar in goede staat achterlaten voor de volgende generaties. Daarnaast moeten de druif én de smaak uitstekend zijn, net als de de prijs-kwaliteitsverhouding. Bij ons betaal je daarom altijd voor de wijn in de fles en niet voor de naam op het etiket.

Lumières Garrigue Picpoul de Pinet

Alleen Picpoul-druiven uit het plaatsje Pinet mogen het officiële Picpoul de Pinetkeurmerk voeren. Zo weet je dat je een kristalhelder wijntje te pakken hebt! Je proeft een vleugje anijs met een lekkere mineraliteit die goed smaakt bij vis.

De Picpoul-druiven worden ‘s nachts geplukt zodat de druiven koel aankomen bij de pers. Vanaf dat moment komen de druiven niet meer in aanraking met zuurstof, waardoor alle zuren behouden blijven en de wijn mooi fris is. Deze klassieker is lekker bij mosselen, oesters, visgerechten en bisque van langoustine van Marqt keuken.

B.io Nero d’Avola Rosé

B.io is het groene project van Gruppo Cevico, die nemen de wijnproductie en botteling van biologische wijnboeren voor hun rekening, zodat niet elke boer zelf hoeft te investeren in machines. Ambacht én professionaliteit, dus. De mensen, het land en de natuur werken in totale harmonie samen en dat levert bijzonder smakelijke wijnen op, zonder gebruik van chemicaliën. Alleen tijdens het persen heeft de wijn contact met de schillen, dus er komt weinig kleur van de rode druiven in de wijn. ‘n Lekker licht roseetje dus! Perfect voor een picknick of tijdens een etentje in de tuin.

Lekker bij als aperitief en pizza.

Diorama Cava

Champagne komt uit de Franse Champagnestreek, Cava komt uit Spanje. Deze Cava is ‘n traditionele Catalaanse, en wordt gemaakt van inheemse Spaanse druiven als Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Die doen het goed in de warme Spaanse zomers, deze druiven komen van iets ten zuiden van Barcelona en profiteren daarom van de verkoelende Middelandse zee wind. Deze Cava heeft een mooie neus met gisttonen, maar ook witte bloemen, frisse appel en citrus. De afdronk is zacht bitter met een lekker zuurtje. Wijnmaakster Mireia staat aan de roer van het 150-jaar oude familiebedrijf.

Lekker bij tapas, hazelnoten, amandelen en als aperitief.

Meinklang Burgenland Rot

Op de wijngaard van Meinklang lopen koeien, paarden, varkens en schapen, en tussen de wijnstokken groeien ook andere planten en struiken. Biodynamisch, dus! Zo komen de wijnranken optimaal tot hun recht.

In deze blend van drie specifieke Oostenrijkse druiven, de Blaufränkisch, de Zweigelt en de St-Laurent, geven alle druiven hun eigen smaak af. De Zweigelt geeft de wijn een fruitige elegantie, de Blaufränkisch zorgt voor kruidigheid en de St-Laurent is verantwoordelijk voor zachte tannines. Een heerlijk sappige wijn dus, vol bessen en kersen. Drink ‘m licht gekoeld.

Lekker bij kip en stoofvlees.