Ingrediƫnten

  • 200g krielaardappeltjes
  • 150g zalmfilet, zonder huid
  • 3tl kappertjes
  • 200g bladspinazie
  • 7g verse bladpeterselie
  • 7g verse basilicum
  • 1 sjalotje
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • peper en zout

Lekker met:

Knapperig brood

Bereiding

  1. Maak de aardappeltjes schoon, maar schil ze niet, snijd in grove stukken en kook ze in gezouten water voor 8-10 minuten, tot ze gaar zijn.
  2. Hak voor de salsa verde (kruidenazijn) het sjalotje en de kruiden fijn. Meng deze met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels azijn. Schep de kappertjes er door. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de zalm 4 minuten aan 1 kant, keer de zalm en bak nog eens 2 minuten (het ligt aan de dikte van de zalm). Neem de zalm uit de pan en trek de zalm in mooie vlokken uit elkaar.
  4. Giet de aardappels af, stop ze terug in de pan en voeg de salsa toe. Meng dit alles goed door. Plaats de deksel op de pan en laat even staan zodat de smaken in de aardappels kunnen trekken.
  5. Wok in een pan de spinazie tot hij slinkt, breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg de aardappels op de borden, leg de spinazie er tussen en verdeel de zalm er over. Geef er wat extra kappertjes bij. Snijd de citroen in partjes en serveer erbij zodat ieder zelf de salade extra op smaak kan brengen.

Aardappels over?

Maak alle aardappels schoon en kook ze allemaal terwijl je het bovenstaande recept maakt. Laat ze afkoelen en gebruik ze de volgende dag voor dit recept. Bak de aardappeltjes op in een pan met wat olijfolie en boter. Bak spekjes mee. Voeg dun gesneden spitskool, spinazie of champignons toe. Schep alles in een ovenschaal en meng met 1 theelepel mosterd. Strooi er een klein beetje geraspte kaas over. Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.