Ingrediƫnten

225 gr groentepuree wortel

35 gr waterkers

12 gr verse bladpeterselie

12 gr verse bieslook

3 tl kappertjes

30 gr amandelen

2 pastinaak-boerenkool vegaburgers

6 bosuitjes

200 gr linzen Bio Idea (blikje a 400 gr)

4-5 el olijfolie

1 el appelazijn, witte wijnazijn

of kruidenazijn

peper en zout naar smaak

Serveertip

Met Turks brood of een olijvenmix.

Bereiding 15 min

  1. Verwarm de wortelpuree volgens de bereidingswijze op de verpakking of in 10 minuten in een pan op laag vuur. Roer regelmatig door.
  2. Houd wat waterkers en kruiden achter om te garneren. Doe de rest van de kruiden, waterkers, kappertjes, azijn en 3 eetlepels olie in het hakmolentje van de staafmixer en hak ze fijn. Breng de waterkers-kruidenazijn op smaak met peper en zout. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot dat ze een kleurtje krijgen.
  3. Bak de vegaburgers in olijfolie bruin in ongeveer 4-5 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze afgedekt apart. Bak de bosuitjes (in zijn geheel) met wat olijfolie rondom bruin. Voeg de linzen toe en warm ze even door.
  4. Verdeel de wortelpuree over de borden. Leg de bosuitjes en linzen over de wortelpuree en leg de vegaburger erbij. Schep de waterkers-kruidenazijn over de bosuitjes en linzen en garneer met de amandelen en de achtergehouden waterkers en kruiden.

Wortelpuree over?

Maak er soep van. Voeg groentebouillon aan de puree toe zodat het iets vloeibaarder wordt. Pureer met de staafmixer en verwarm de soep. Lekker met verse kruiden of broodcroutons.