Ingrediënten
- 1 l groentebouillon
- 800 g wortels, geraspt
- 200 ml kokosmelk
- 40 ml sinaasappelsap
- 14 g koriander
- 10 g zeezout
- 2 cm gember
- 2 tot 3 uien
- ¼ rode peper (of naar smaak)
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el rode wijnazijn
Bereiding
- Snij de ui in snippers en bak deze met twee eetlepels zonnebloemolie in een pan met dikke bodem een paar minuten aan, totdat ze glazig en zacht worden.
- Ondertussen snij je de gember en rode peper fijn. Voeg deze toe aan de pan en laat dit twee minuten mee bakken.
- Voeg daar de wortel, de groentebouillon en het zout aan toe. Gebruik je een bouillonblokje? Laat het zout dan achterwege.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur daarna zacht en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Snij ondertussen de koriander fijn.
- Pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg daarna de sinaasappelsap, wijnazijn, kokosmelk en koriander toe. Meng dit goed door elkaar, zet het vuur uit en laat de pan met gesloten deksel nog 10 minuutjes staan.
Eet smakelijk!
