Ingrediënten

  • 1 kleine watermeloen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 tomaten
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • 2 Brandt & Levie citroen & tijmworstjes (Is met alle Brandt & Levie worstjes even lekker!)
  • 75g gemengde sla
  • 30g feta
  • 1 takje munt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Wat heb je verder nodig:

  • BBQ of grillpan

Lekker met:

Stokbrood of couscous of bulgur met citroenrasp

Wijntip:

Biologische Nero d’avola Rosé

Tomaten(salsa) over?

Maak een snelle tomaten paprikasoep. Hak een ui fijn. Snijd 2 paprika’s in stukken. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en paprika rondom bruin. Voeg een blikje tomatenblokjes (en/of een paar extra tomaten of leftover tomatensalsa) en 500ml groentebouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper. Garneer met feta.