Ingrediƫnten

  • 500 g winterwortel
  • 500 g kruimige aardappels
  • 3 uien
  • 200 g vegan stoofstukjes
  • 75 ml sojamelk
  • 3 takjes peterselie
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 100 g gemengde pitloze olijven
  • 2 tl Ras el hanout hartige specerijenmix
  • olijfolie
  • zout en peper

Wijntip: Birds of Paradise Viognier

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  2. Maak winterwortels schoon, snijd in plakjes. Kook samen in 15-20 min gaar.
  3. Snijd de uien in parten. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de ras el hanout en het draadjesvlees toe, Schep alles goed door elkaar. Bak in 3-4 min tot het vlees goed warm is.
  4. Giet de aardappelen en de groenten af, doe ze terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de sojamelk door de hutspot en breng op smaak met versgemalen peper
  5. en zout.
  6. Hak de blaadjes peterselie fijn. Schep de hutspot op de borden, verdeel het vlees er over en garneer met de peterselie en gedroogde cranberries.

Wortels over?

Maak een wortelpuree. Snijd de wortels in gelijke stukken en kook gaar in groentebouillon. Giet af en pureer ze helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met een vegan gehaktbal en krokant gebakken aardappeltjes.