Ingrediënten

  • 150 gr tempeh
  • 3 el ketjap asin
  • 1 biologische sjalot
  • 90 gr geroosterde biologische pinda’s
  • 1 hele paksoi
  • 150 gr peultjes
  • 4 el sesamolie
  • peper naar smaak
  1. Snijd de tempeh in plakken. Doe 2 el ketjap in een kom en voeg naar smaak peper toe. Laat de tempeh plakken 10 min. in deze marinade staan.
  2. Snijd de peultjes in dunne reepjes en de paksoi in grove stukken.
  3. Verhit de 3 el sesamolie in een pan en voeg de in ringen gesneden sjalot toe. Bak tot de sjalot ringen mooi goudbruin zijn. Voeg de peultjes en de paksoi toe en schep om. Overgiet het mengsel met 1 el ketjap. Doe tot slot de tempeh plakken in de pan en bak kort even mee.
  4. Besprenkel het tempeh mengsel met nog 1 el sesamolie en garneer met de gehakte pinda’s.

Serveertip

Met rijst erbij maak je van dit gerecht een mooie ‘rice bowl’.

Tempeh over?

Maak een sushibowl van overgebleven tempeh. Bereid sushirijst volgens de verpakking. Voeg hier een sushidressing aan toe. Laat stukjes tempeh 10 min. marineren in een mengsel van miso en sesamolie. Bak ze vervolgens bruin. Doe de rijst in een kom, voeg wat zeewiersalade, ingelegde gember en dun gesneden komkommer toe. Leg de tempeh stukjes er bovenop.

Prijs: ca €4,48 p.p