Ingrediƫnten

  • 200 gr mango, uit de diepvries
  • 3 el gembersiroop, en extra om te garneren
  • 75 ml volle yoghurt
  • 10 gr kokosschaafsel/snippers
  • 4 plakken suikerbrood
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 3 el suiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1/2 el gemberpoeder
  • 1/2 mango vers

Wijntip!
Maak er een feestelijke brunch van met een glaasje Prosecco van Pizzolato!

Lekker met:
Je kunt de mango ook vervangen door diepvries frambozen of bramen en op die manier frambozen of bramenijs maken.

Bereiding

  1. Begin met het maken van het ijs. Doe de bevroren blokjes mango samen met de yoghurt en 2 eetlepels gembersiroop in een blender en pureer tot er een glad ijs ontstaat. Help de blender in het begin af en toe door (als de blender uitstaat) het mengsel langs de kant te schrapen en dan opnieuw de blender aan te zetten. Schep over in een kommetje en zet tot gebruik in de vriezer.
  2. Toast de kokossnippers in een droge koekenpan tot ze lichtbruine randjes krijgen, schud ze op een bordje.
  3. Snijd het suikerbrood in dikke plakken. Klop in een mengkom het ei los met de melk. Schenk in het melkmengsel in een lage schaal.
  4. Meng op een laag bord de suiker, kaneel- en gemberpoeder door elkaar.
  5. Leg de plakken suikerbrood in het melkmengsel en laat een paar tellen liggen. Verhit boter in een koekenpan en bak de plakken brood in een enkele laag aan beide kanten bruin en knapperig. Neem ze uit de pan en haal ze direct door de kaneel- en gembersuiker.
  6. Snijd de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Leg de suikerbrood wentelteefjes op bordjes. Serveer met het gember ijs, leg de plakjes verse mango er bij en drizzle er nog een beetje gembersiroop over en bestrooi met de getoaste kokosschaafsel.

No waste tip!

Maak van de yoghurt en mango een frisse ontbijt shake. Pureer een halve mango samen met 100 ml yoghurt, 50-75 melk, 2 eetlepels gembersiroop en 3-4 eetlepels havermout in een hoge maatbeker (of blender) tot een gladde shake. Voeg eventueel wat extra melk of water toe om hem meer vloeibaar te maken.