Ingredi├źnten

  • 250 gr biologische gele bieten (ongekookt)
  • 250 gr biologische rode bieten (ongekookt)
  • 150 gr biologische chioggia bieten
  • 3 el biologische balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gr biologische boerenkool (gesneden)
  • 50 gr ongebrande biologische walnoten, grof gehakt
  • 100 gr zachte geitenkaas (Chevre), verkruimeld

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C (elektrisch).
  2. Boen de bietjes schoon en dep ze droog met keukenpapier. Halveer de helft van de bietjes en snijd de andere helft in vieren. Scheur 3 stukken aluminiumfolie van 20 x 30 cm. Leg de bietjes per kleur in een stuk aluminiumfolie. Voeg aan elk pakketje 1 eetlepel balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie toe. Bestrooi met wat peper en zout. Vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze in een ovenschaal en zet ze 55 min. in de oven.
  3. Doe de boerenkool in een mengkom. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en wat peper en zout. Hussel de boerenkool om.Verdeel de boerenkool over een bakplaat en zet 15 min. in de oven.
  4. Maak voorzichtig de pakketjes open en leg de bietjes in een saladeschaal. Verdeel de boerenkoolchips, walnoten en de verkruimelde geitenkaas erover. Giet tenslotte het vocht uit de pakketjes over de salade.

Serveertip

Lekker met stevig desembrood.

Boerenkool en walnoten over?

Maak er boerenkoolpesto van. Doe boerenkool, walnoten en Parmigiano Reggiano in de keukenmachine, hakmolen of vijzel. Voeg olijfolie toe tot je een glad mengsel hebt. Breng op smaak met peper en zout.