Ingrediënten

  • 2 roodbaarsfilets, ca 150 gr p.s.
  • 1 prei
  • 2 takjes verse salie
  • 2 biologische citroenen
  • 200 gr biologische linzen (blik a 400 gram)
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  1. Snijd de prei in ringen. Verwarm 1 el boter en 1 el olijfolie in een pan en bak de prei samen met de blaadjes salie tot de prei begint te kleuren. Voeg de linzen toe en schep om. Warm goed door en besprenkel met citroensap. Rasp de citroenen boven het mengsel.
  2. Bereid ondertussen de roodbaarsfilets. Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3-4 min. op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1-2 min. op de andere zijde.
  3. Schep de preiringen en linzen op de borden en leg de roodbaarsfilets er bovenop. Besprenkel met nog wat extra citroensap of geraspte citroenschil.

Serveertip

Lekker met risotto en paddenstoelen gebakken in tijm en boter.

Linzen over?

Met overgebleven linzen maak je makkelijk een smaakvolle, lauwwarme salade. Warm ze kort op in een pan en voeg wat balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep een rode ui, in ringen gesneden, toe. Grill wat plakken aubergine. Verdeel de linzen over een schaal en leg de aubergineplakken erop. Lekker met wat burrata of mozzarella.

Prijs: ca €5,92 p.p.