Ingrediënten
- 200 ml room
- 4 takjes tijm
- peper en zout
- 250 gr biologische pastinaak, geschild en in dunne plakken gesneden
- 100 gr geraspte jong belegen kaas
- 75 gr biologische ongebrande walnoten, grof gehakt
- boter voor het invetten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C (elektrisch). Vet een ovenschaal van 10x 20 cm of Ø 20 cm in met wat boter.
- Doe de room met de blaadjes van de verse tijm in een steelpannetje. Voeg peper en zout toe en laat zachtjes 7 min. op laag vuur koken.
- Schil ondertussen de pastinaken en snijd ze in de lengte in dunne plakken van ongeveer 3-5 mm.
- Leg een laagje pastinaakplakken in de ovenschaal, giet er wat lepels room over en bestrooi met geraspte kaas en wat walnoten. Leg daar weer een laagje pastinaakplakken op, giet er wat room over, bestrooi met geraspte kaas en wat walnoten. Herhaal tot de pastinaakplakken op zijn.
- Zet de gratin 35-40 min. in de oven tot de pastinaak gaar is.
Serveertip
Lekker met een frisse groene salade.
Walnoten over?
Walnoten zijn ook heel lekker in een toetje. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng walnoten, stukjes appel en wat suiker. Ontdooi een paar plakjes bladerdeeg, verdeel het walnotenmengsel over het midden van het deeg en vouw de randjes naar binnen toe om. Zet 15-20 min. in de oven.