In De Lutte, een dorp in Noordoost Twente met een prachtig achterland, vind je de Raw Milk Company. Hier zijn ze gevestigd sinds 2016, maar ze zijn oorspronkelijk begonnen in 1992 in Zwolle, op de ouderlijke boerderij van André. Vanaf 1995 zijn ze overgeschakeld naar biologische bedrijfsvoering, en waren daarmee hun tijd ver vooruit. Zo maakten ze toentertijd als eerste rauwmelkse kefir, rauwmelkse yoghurt en rauwmelkse hangop, dat ze in een hun eigen boerderijwinkel verkochten.

Als eerste en enige (familiebedrijf) dat op grote schaal rauwmelkse zuivel produceert, is de Raw Milk Company inmiddels een gevestigde naam. Naast een hightech, duurzame en overzichtelijke productieruimte hebben ze ook hun eigen boerderijwinkel Melk&Honing. Daar vind je niet alleen hun eigen RauwPower producten, maar ook biologische versproducten zoals groenten, fruite, vlees, rauwmelkse kaas en droogwaren.

Dit doen ze samen met hun fantastische medewerkers. Brigit, Ingrid, Jacqueline, Leslie en Marijke werken met hart en ziel aan het maken en verkopen van jouw RauwPower zuivelproducten. Alle eigenschappen van het rauwe melk blijven hierin behouden, en daarmee is het een veilig product. De pH is altijd lager dan 4,5 waardoor schadelijke bacteriën niet kunnen overleven. Bovendien halen ze elke morgen de melk vers op, een uur na het melken zit het in de fermentatietanks. Verser kan niet!

Lees meer