Ingrediënten

  • 1 kleine biologische Oranje Pompoen, ca 600-700 gr
  • 1 biologische rode ui
  • 1 biologische rode peper
  • 1 teen biologische knoflook
  • 100 gr gierst
  • 300 ml groentebouillon
  • 200 gr biologische kikkererwten (blikje)
  • 125 ml biologische crème fraîche
  • 30 gr biologische ongebrande amandelen (blanke)
  • 4 biologische abrikozen (gedroogd)
  • 1 el olijfolie,
  • peper en zout naar smaak
  1. Snijd de ui in parten. Hak de rode peper en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui, peper en knoflook in 4-6 min. op laag vuur. Voeg vervolgens de gierst toe en bak 2 min. mee.
  2. Schil de pompoen en snijd in stukjes van ca 3 cm. Voeg ze toe aan het ui-mengsel. Hak de abrikozen in stukjes en schep ze door het mengsel. Giet de groentebouillon erbij en laat zachtjes voor 25 min. met de deksel op de pan stoven totdat de pompoen mooi zacht is en de gierst gaar.
  3. Zet het vuur uit. Voeg de kikkererwten toe aan de pompoenstoof. Schep om en laat nog 5 min. met de deksel op de pan staan.
  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn en hak ze dan grof.
  5. Breng de pompoenstoof op smaak met peper en zout. Garneer met de amandelen en een flinke lepel crème fraîche.

Serveertip

Lekker met platbrood of pitabroodjes.

Pompoen over?

Maak van overgebleven pompoen pompoenchips. Snijd de pompoen in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoen plakjes met wat olijfolie, zout, peper en tijm. Bak 20 min. op een bakplaat in de oven.

Prijs: ca €4,60 p.p