Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels geschild
  • 500 g flespompoen, zonder schil en in blokjes
  • 2x 2 walnoot-salie worsten,
  • (Brandt & Levie)
  • 1 sjalot
  • 10 salie blaadjes
  • 50 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 125 ml groentebouillon
  • peper en zout

Wijntip: Birds of Paradise Viognier

Lekker met: waterkerssalade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verdeel de blokjes flespompoen over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak voor 15-20 min inde oven.
  3. Snijd de aardappels in stukken en kook ze 15 min met een flinke snuf zout. Stamp de hete aardappels samen met de pompoen en de melk tot een stamppot. Breng op smaak met zout, peper en evt. een klontje boter.
  4. Maak nu de jus. Bak de worstjes met boter in een koekenpan. Snijd de sjalot in dunne ringen. Haal de worstjes uit de pan als ze goudbruin gebakken en draai het vuur laag.
  5. Bak heel rustig de sjalotjes (+-10 min). Snijd de salieblaadjes fijn en bak nog een minuutje mee. Blus de pan met 125 ml groentebouillon. Roer goed door en leg de worstjes terug in de pan zodat ze weer op temperatuur komen.
  6. Serveer de pompoen stamppot met de walnoot-salie worsten en een lepel van de sjalotjes-salie jus.

Pompoen over?

Maak er een winter/herfstsalade van. Snijd de pompoen in parten en leg die op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie een 1-2 tl ras el hanout en hussel goed door. Bak 30 min op 200°C. Je kunt er ook pastinaak en worteltjes bijleggen. Laat afkoelen, meng door wat sla met pompoenpitjes of pistachenootjes. Lekker met knapperig brood.