Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 300g witte asperges
  • 100g doperwten (diepvries)
  • 1/2 courgette
  • 5 eieren
  • 60ml crème fraîche
  • 50g verse geitenkaas
  • 50g waterkers
  • peper en zout naar smaak

Lekker met:

Frisse salade van bijvoorbeeld dun gesneden venkel, citroen olie en zout.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C (elektrisch) / 180°C (hetelucht)
  2. Rol het bladerdeeg uit. Om een mooi randje rondom de taart te krijgen, kerf je met de achterkant van een mesje 1cm vanaf de buitenkant van de rand het bladerdeeg in. Dit randje gaat een beetje omhoog staan in de oven en vormt een mooi bruin korstje.
  3. Schil de asperges schoon en snijd een stukje van de onderzijde af. Kook de asperges in gezouten water voor 4-6 minuten (ligt aan de dikte van de asperges). Haal de groenten uit de pan. Doe de doperwten in een bakje en overgiet ze met kokend water, laat 4 minuten staan en giet ze af. Snijd de courgette in dunne plakjes van ca. 3mm.
  4. Meng 1 eigeel met de crème fraîche en gebrokkelde geitenkaas. Smeer het mengsel op de bodem (niet op de rand). Verdeel de asperges, plakjes courgette en erwten over de taart. Zet 20 minuten in de oven.
  5. Breek op verschillende plekken 4 eitjes op de plaattaart, zet opnieuw in de oven en bak tot het eiwit gestold is (ca. 7 minuten). Bestrooi met zout en peper en garneer met waterkers.

Asperges over?

Maak er asperges op toast van. Rooster wat plakken brood. Kook de asperges tot ze gaar zijn. Maak ondertussen een dragon en kappertjes spread. Hak de dragon fijn en meng dit samen met 2-3 theelepels kappertjes door de crème fraîche (60gr). Smeer het brood er mee. Kook voor elk plak brood een zacht eitje. Leg de asperges op de besmeerde toast. Leg het ei er op en garneer met wat verse kruiden en waterkers.