Ingredi├źnten

  • 400 g zoete aardappelfrites
  • 1,5 tl chilivlokken of peperoncino
  • 1 kg mosselen
  • 2 little gems
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 15 g verse koriander, grof gehakt
  • 3 limoenen
  • 3-4 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Lekker met:

Geroosterde broodjes of zilvervliesrijst

Wijntip:

Biologische Natura Xarel.lo

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ┬░C. Meng 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel chilivlokken in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de zoete aardappelfrites door de olie. Leg ze op een bakplaat en bak in 30-45 minuten knapperig en bruin.
  2. Spoel de mosselen goed af. Verwijder schelpen die open blijven staan of kapot zijn.
  3. Neem 4 stukken aluminiumfolie (ca 30 cm). Leg 2 stukken op elkaar. Verdeel de mosselen over het aluminiumfolie en vouw de randen omhoog voor het verkrijgen van 2 mooie pakketjes.
  4. Pers 2 limoenen uit en meng het sap met de uitgeperste knoflook en fijngesneden rode peper. Giet dit over de mosselen. Verdeel ook de kokosmelk over de pakketjes, bestrooi met zout en peper en vouw de randen goed dicht, zodat het vocht niet kan ontsnappen.
  5. Halveer de little gem. Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met een klein beetje chilivlokken. Halveer ook de laatste limoen.
  6. Verwarm de BBQ. Stoom de mosselen in 7-10 minuten gaar of tot de mosselen open gaan staan. Laat de pakketjes nog 1 minuut geopend op de barbecue liggen. Let op: Bij het openen van de pakketjes kan hete stoom ontsnappen!
  7. Grill de little gem en de limoen een paar minuten op het rooster van de BBQ tot er streepjes ontstaan. Verdeel de little gem en de zoete aardappelfrites over de borden en serveer de mosselen met gehakte verse koriander en met in partjes gesneden limoen.

Mosselen over?

Maak er pasta mee. Kook spaghetti. Bak 1 teen fijngesneden knoflook, 4 grof gehakte tomaten, 1 fijngehakte Spaanse peper en 1 eetlepel tomatenpuree voor 3 minuten in een koekenpan. Voeg de mosselen en een glas wijn of water toe. Doe een deksel op de pan en wacht 5 minuten tot de schelpen open gaan staan. Voeg de spaghetti toe en schep alles goed door elkaar.