Ingrediƫnten

  • 6 plakken brood (mais of meerzadenbrood gesneden)
  • pindakaas van Max (honing chilipeper) voor 3 plakken brood
  • 1 handje gemengde sla
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes komkommer (1/4 komkommer)
  • 8 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 el maple syrup (ahornsiroop)

Bereiding

  1. Schenk de Maple syrup (ahornsiroop) in een kommetje. Bak de plakjes bacon of ontbijtspek in een droge koekenpan en bestrijk tijdens het bakken met de Maple syrup. Keer de plakjes regelmatig om en bestrijk opnieuw. Haal ze, wanneer ze mooi bruin en knapperig zijn, uit de pan en leg ze op een bordje.
  2. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes van ongeveer 3-4mm dik.
  3. Rooster het brood aan beide kanten in een droge koekenpan, tot het een lichtbruin kleurtje krijgt en snijd de plakken door het midden.
  4. Besmeer 2 halve boterhammen royaal met de pindakaas en beleg ze daarna met plakjes tomaat, bacon, komkommer en sla. Stapel die op elkaar en dek af met een half broodje zonder pindakaas. Steek er een houten prikker door zodat alles mooi op zijn plek blijft. Maak zo alle 4 de clubsandwiches.

Tomaat, sla en komkommer over?

Maak er een snelle salade van. Hak een rode fijn en meng met wat mosterd en witte wijnazijn tot een dressing. Bak eventueel wat plakjes spek en verkruimel ze boven de salade. Ook lekker met wat gekookte en afgekoelde pasta.