Megan's dumplings liggen al jaren bij ons in het vriesvak en worden geroemd om hun zachte filovelletje en booming binnenkant. Voor Megan waren dumplings altijd al het lekkerste hapje dat er is. “Perfect voor snoeperds als ik, want in feite stop je de smaken van een heel bord eten in één hap. En je kunt er alles wat je lekker vindt in doen, tenminste, als je een neus hebt voor goede combinaties.” En dat heeft ze, want koken is al haar hele leven haar grootste hobby. Die mondde uit in studies diëtiek en Voeding- en Volksgezondheid, tot ze ‘per ongeluk’ werd meegezogen in de financiële wereld.

Overdag bankier, maakte Megan haar dumplings eerst vooral ‘s avonds. “Ik experimenteerde op mijn vrienden en ging begin 2015 de uitdaging aan om mee te doen met Restaurant Day. Gasten konden bij mij thuis proeven wat ik bedoel met ‘fusion dumplings’. Een zacht deegje waarvan je de randjes op elkaar ‘pincht’, gevuld met een pinch of this en een pinch of that uit allerlei culturen. Dat mixen is dan weer iets typisch Amerikaans - dat wat je kent, maar net anders.”

Van finance tot food

Het bedrijf Pinch groeide en nam Megans aandacht steeds meer in beslag. “Ik werkte nog fulltime bij de bank. Dat ging niet meer. Dus besloot ik eerst een dag minder te gaan werken om te kunnen koken, een website te bouwen en bestellingen rond te brengen. Toen twee dagen minder. Mijn bedrijf werd als een hobby waar ik voor én na werk continu mee bezig was. Op een gegeven moment wilde ik overstag - van mijn hobby mijn werk maken. Ik zei de financiële wereld vol overtuiging gedag. Dat betekent overigens niet dat ik spijt heb van mijn bankbaan. Het was een geweldige voorbereiding op mijn eigen business.”

Niet lang na de try out ging Megan haar dumplings cateren. Pop-up-evenement hier, festival daar - naamsbekendheid opbouwen, ervaring opdoen en telkens nieuwe smaken en technieken proberen. Ze professionaliseerde en perfectioneerde. Niet voor niets vind je Megans dumplings ook bij een zeker sterrenrestaurant. “Ze vroegen om een dumpling met duif. Ik wist meteen: dat wordt een zwarte of roze met het malse roze stukje vlees aan de binnenkant”.

By the way - ondertussen kreeg ze nog een ster van Great Taste: de Britse Oscars van de food sector. Gefeliciteerd Megan!

In het versschap

Pratend aan tafel vroegen we ons hardop af waarom we haar dumplings eigenlijk niet vers verkopen. Denk je aan dumplings, dan denk je aan dampende deegjes met lekkere verse groente en kruiden, vlees of vis. Megan greep haar kans en ontwikkelde een manier om dumplings vers te kunnen aanbieden. Die vind je nu dus ook in een aantal van onze winkels in het verssschap!