Ingrediënten

  • 4 takjes koriander + extra voor garnering
  • 4 takjes peterselie
  • 1 takje munt + extra voor garnering
  • 1/2 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 verse ananas
  • ca 300g picanha steak
  • 10 kleine tortilla’s
  • 2-3el roasted chipotle sauce
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • grof zeezout, peper naar smaak

Lekker met: Guacamole, frisse salade van water-meloen, tomaten salade met rodepepertjes en/of Griekse yoghurt met wat zout.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de chimichurri. Haal de blaadjes van de takjes koriander, munt en peterselie en doe ze in het hakmolentje van de staafmixer (of hak zelf heel fijn). Hak de rode peper en tenen knoflook fijn en voeg ze toe. Schenk olijfolie en rode wijnazijn erbij en hak tot er een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en mix opnieuw zodat alles goed gemengd is.
  2. Snijd de onder- en bovenkant en de schil van de ananas. Verwijder de harde kern. Snijd de helft van de ananas in blokjes van 0,5cm en meng door het chimichurri mengsel.
  3. Dep het picanha steak droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten royaal met peper en zout. Gril de steak op de bbq of in een grillpan (2-3 minuten aan elke kant) zodat de steak mooi streepjes krijgt.
  4. Haal het steak uit de pan of van de bbq, pak ‘m in een stukje aluminiumfolie en laat 5-7 minuten rusten.
  5. Snijd het vlees in plakjes. Verwarm de tortilla’s zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer de tortilla’s met de roasted chipotle sauce, beleg met stukjes picanha steak en schep er een royale eetlepel ananas chimichurri op. Garneer met wat extra munt en koriander blaadjes.

Ananas over?

Snijd ‘m in ringen gril deze op de bbq of in de grillpan. Serveer met ijs, kokosyoghurt of Griekse yoghurt en bestrooi met pistachenootjes.