Ingrediënten

  • 3-4 pastinaken

Ingrediënten voor de Chimichurri

  • 2 tenen knoflook
  • ½ chilipeper
  • ½ citroen (sap)
  • 2 el rodewijn azijn
  • 80 ml olijfolie
  • 1 el Chimichurri kruidenmix van Marqt
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje peterselie
  • 1 mespuntje zout

Heb je geen kruidenmix?

Gebruik oregano en chilivlokken.

Benodigdheden

Dunschiller, hakmolen of staafmixer.

Bereiding

  1. Schil de pastinaken met een dunschiller, snijd vervolgens in grove stukken of ringen.
  2. Breng een pan water aan de kook, doe de pastinaak in de pan, tot ze net onder water staan. Kook 5 minuten gaar op een zacht vuurtje.
  3. Maak nu de Chimichurri. Snijd de tenen knoflook fijn en de chilipeper in grove stukken.
  4. Mix alle ingrediënten voor de Chimichurri kort door elkaar in een hakmolen of met een staafmixer.
  5. Serveer de Chimichurri bij de pastinaak.

Lekker met

Krieltjes en kabeljauw of een ander visje.

Chimichurri over?

Die smaakt ook heerlijk bij geroosterde bloemkool of een lekker stukje vlees.