Ingrediënten
- 3-4 pastinaken
Ingrediënten voor de Chimichurri
- 2 tenen knoflook
- ½ chilipeper
- ½ citroen (sap)
- 2 el rodewijn azijn
- 80 ml olijfolie
- 1 el Chimichurri kruidenmix van Marqt
- ½ bosje koriander
- ½ bosje peterselie
- 1 mespuntje zout
Heb je geen kruidenmix?
Gebruik oregano en chilivlokken.
Benodigdheden
Dunschiller, hakmolen of staafmixer.
Bereiding
- Schil de pastinaken met een dunschiller, snijd vervolgens in grove stukken of ringen.
- Breng een pan water aan de kook, doe de pastinaak in de pan, tot ze net onder water staan. Kook 5 minuten gaar op een zacht vuurtje.
- Maak nu de Chimichurri. Snijd de tenen knoflook fijn en de chilipeper in grove stukken.
- Mix alle ingrediënten voor de Chimichurri kort door elkaar in een hakmolen of met een staafmixer.
- Serveer de Chimichurri bij de pastinaak.
Lekker met
Krieltjes en kabeljauw of een ander visje.
Chimichurri over?
Die smaakt ook heerlijk bij geroosterde bloemkool of een lekker stukje vlees.
