Bumi tempeh

Van Nederlandse lupinebonen maken de mannen van Bumi tempeh. Die kun je gemarineerd en wel kopen in onze winkels. Helemaal klaar voor in jouw salade of hippe bowl dus.

Lauwwarme geroosterde bloemkool met gerookte tofusalade

Gerookte tofu doet het geweldig in salades, in Mexicaanse tortilla's of dungesneden op een boterham. Dit gerecht met lauwwarme geroosterde bloemkool is een van onze absolute vegafavorieten van de laatste tijd.

Pompoenkibbeh met spinazie, labneh en granaatappelmelasse

Initiatiefnemer van de Nationale Week zonder Vlees is Isabel Boerdam. Zij is ook oprichter van het blog De Hippe Vegetariƫr, waarop je nog steeds terecht kunt voor heel veel vega-inspiratie. Wij hebben deze pompoenkibbeh in ieder geval alvast op ons 'to cook-lijstje' gezet.

Sparc

In het rijtje vegafavorieten mag Sparc zeker niet ontbreken. Hun Red Carrot burger en Meatless burger stelen de show op verschillende plekken in de horeca, en bij ons. Perfect om zelfs de meest verstokte carnivoren mee te verleiden.

Feta- & spinaziefalafel met komkommersalade

Deze maaltijd zet je razendsnel op tafel en is daarom ideaal als doordeweekse vegamaaltijd. De komkommersalade maakt het lekker fris.

Weekje zonder vlees?

Vraag je je af waar het nou allemaal voor nodig is, zo'n Nationale Week zonder Vlees? Op de website van de organisatie van deze week staat uitgelegd wat je precies bespaart door een week vega te eten. 130 liter (!) water, om maar eens iets te noemen. Reden te over om het eens te proberen! Behalve dit soort informatie vind je op de website ook een heleboel vegetarische kookinspiratie.