#33 Groentecarpaccio

Carpaccio, maar dan vegetarisch. Verkrijgbaar in vier varianten: rode biet, gele biet, Chioggiabiet (die mooie gestreepte) en koolrabi - allemaal bio en van Nederlandse bodem. Eet als topping van een salade, of serveer als vega-carpaccio met peperige olijfolie, wat schilfers oude geitenkaas en geroosterde walnoten.

#302 Currygroente

Heb jij onze currygroente al geprobeerd? In een bakje zit bijna alles dat je nodig hebt om in no time een goedgevulde curry op tafel te zetten. Een beetje van je favoriete currypasta erbij, kokosmelk, een blikje tomaten als je wilt, en klaar. Bijna sneller dan een curry bestellen, en je weet dan ook nog eens precies wat erin zit. We hebben verschillende varianten ontwikkeld. Ga jij voor de dahl of de kadala curry?

#6 Bocca koffie

Bocca is inmiddels een grote naam in de Nederlandse koffiewereld, maar ooit waren zij de eerste speciality coffee roaster van Nederland die het hele proces in eigen beheer deed. Van het sourcen van de bonen tot het branden, en van het verpakken tot het serveren van de koffie. Bocca koopt rechtstreeks van de telers: direct trade. Zo krijgen zij een eerlijke prijs voor hun product. Echt zuivere koffie dus.

#364 Marqt Keuken tomatensoep

Soep uit onze eigen Marqtkeuken, gemaakt door Jochem en zijn team. Op basis van heel veel verse tomaat, wat huisgemaakte bouillon en een beetje oregano. Meer heb je niet nodig. De smaak van zelfgemaakte soep, zonder enige moeite. Goede deal toch?

#19 Oh Na Mi Kimchi

Deze kimchi's komen niet van een nauwkeurig recept. Door veelvuldig onderzoek is het een lappendeken geworden van de ervaringen van Alex Boyce in de horeca in de afgelopen 19 jaar, en de lessen van zijn moeder die generaties-lange kennis aan kimchi doorgeeft. De white-, paprika- en de radijsvarianten zijn ietsje minder spicy dan de traditionele kimchi, maar nét zo feestelijk op je burger, salade, of als side dish. Authentiek Koreaans product, made in Amsterdam (bij Kitchen Republic). Lees hier meer over Alex en zijn kimchimagie.

#132 Holie hummus

Holie is in 2018 opgericht door Merick & Marc. Zij kwamen tot de conclusie dat veel - heel veel – producten lekkerder, beter, gezonder en eerlijker kunnen. En, they did a good job! Geniet en varieer verantwoord. Van een classic hummus met zwarte sesamzaadjes en olijfolie tot een hummus gemaakt van linzen, pompoen, wortel & garam masala.

#270 Brandt & Levie walnoot-fenegriekworst

Voor Samuel, Jiri en Geert is het belangrijk dat hun worst gemaakt wordt van duurzaam gehouden Nederlandse varkens. De varkens komen van boerderijen waar ze direct mee samenwerken. Ze kopen hele varkens en weten zo precies wat voor vlees ze in de kuip hebben. Van ieder deel van het varken wordt weer iets anders gemaakt, zodat er niets verspild wordt. Deze worst met walnoot en fenegriek ontwikkelden ze speciaal voor, en samen met, Marqt!

#230 Chocozeiltjes van Chocolatemakers

De cacaobonen en de koffiebonen voor deze ‘Chocozeiltjes’ worden met het zeilschip de Tres Hombres door weer en wind uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam chocotransport!

#128 Volkoren tarwe-maisbrood

Lichtzoet maisbrood, maar dan in een verstandig jasje. Dit maisbrood is gemaakt op basis van volkoren tarwe, in plaats van witte bloem. Lekker voedzaam dus! Bij BBROOD nemen ze de tijd om echt goed brood te bakken. Zo maken ze zelf hun desem: een mengsel van water en meel waarin 'wilde' gisten voor gisting zorgen. Dit mengsel zorgt ervoor dat het brood rijst. Doordat ze bij BBROOD zelf hun desem maken en het genoeg tijd geven om te fermenteren, komen natuurlijke aroma's en smaakstoffen vrij. Het resultaat? Brood met heel veel smaak en een knapperige korst.

#52 Twentse buffelmozzarella

Misschien geen voor de hand liggend Twents streekproduct, maar in Denekamp maken ze geweldige buffelmozzarella! Italiaanse vakman Gennaro maakt op de Buffalo Farm Twente iedere dag kaas van de verse buffelmelk. De samenstelling van buffelmelk is net iets anders dan die van koeienmelk: er zit meer vet in (8-9% versus 4,5%), en het heeft een hoger eiwitgehalte. Dat, samen met het feit dat de buffels uit Twente lekker veel buitenlopen, maakt de melk en daarmee de kaas een ultieme delicatesse.

Kom je inderdaad proeven? We hebben nu tijdelijk een probeerkorting van 15% op geselecteerde nieuwe producten!