Ingrediƫnten
- 1 grote ui
- 1,5 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- 1tl pittige rode currypasta
- 30ml gembersiroop
- 500g tomaten
- 250ml runderbouillon
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 2 djoeroepoeroet blaadjes (Kafir lime leaves)
- 200ml kokosmelk
Bereiding
- Snij de ui fijn en fruit deze in de pan
- Voeg de fijngesneden knoflook, de pittige rode curry pasta en gembersiroop toe
- Verwijder de kroontjes uit de tomaten, halveer ze en voeg, samen met een halve liter runderbouillon toe aan de pan
- Voeg de blaadjes djoeroepoeroet en de stengel sereh toe en laat het geheel ongeveer 15-20 minuten sudderen
- Verwijder daarna de blaadjes en de stengel, pureer de soep en voeg ten slotte de kokosmelk toe
Is de soep nog niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat van de rode currypasta toe.
