Ingrediënten

  • 4 lamsvleesburgers
  • 6 lamsboutspiesjes
  • 5 Texelaars lamsworstjes
  • 2 courgettes
  • 3 paprika’s in diverse kleuren
  • 200g halloumi
  • 4 tl gedroogde oregano
  • 150g gemengde sla
  • 175g tzatziki
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Wat heb je verder nodig:

BBQ of grillpan

Lekker met:

Pitabroodjes en/of olijven

Wijntip:

Peacock Shiraz

Bereiding

  1. Snijd de courgettes in lange plakken. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de halloumi in plakken.
  2. Meng 4 eetlepels olijfolie met de oregano en breng op smaak met peper en zout. Doe de courgetteplakken, paprikahelften en plakken halloumi in de kom en schep ze voorzichtig door de olie, zodat beide kanten goed bedekt zijn.
  3. Steek de BBQ aan of verwarm een grillpan op hoog vuur. Grill het vlees, de groenten en de halloumi rondom bruin. Haal van het vuur en leg in een mooie schaal. Bestrooi met zout en peper.
  4. Doe de gemengde salade in een kom, drizzle er 1 eetlepel olijfolie over en hussel door elkaar. Serveer de mixed grill met de tzatziki, olijven en gemengde salade.

Leftovers?

Maak een couscousschotel. Doe de couscous samen met wat Ras el Hanout in een afsluitbaar bakje. Voeg kokend water toe tot de couscous net onder staat en sluit het bakje 15 minuten af. Snijd de gegrilde groenten in stukjes. Rol van de burgers balletjes en bak ze met wat ui en knoflook en het vlees dat je over hebt. Haal het vlees van de spiesjes. Maak de couscous los met een vork, meng groenten en vlees door de couscous. Serveer met yoghurt of tzatziki.