Kies voor biologisch, PlanetProof en/of Fairtrade – het is de makkelijkste Γ©n lekkerste manier om dagelijks positief verschil te maken.

Steeds meer biologisch

De EU streeft ernaar om in 2030 een kwart van de landbouw compleet biologisch in te richten. Daar willen we bij helpen. Daarom voegen we alvast 50 biologische soorten groenten en fruit toe aan ons assortiment. Zo houden we de planeet, samen met jou, gezond voor de volgende generatie.

Producten zijn biologisch wanneer:

  • Er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij productie.
  • Er geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO), onnatuurlijke conserveermiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen in zitten.
  • Boeren en telers er een eerlijke prijs voor krijgen, zodat ze duurzaam, milieu- en diervriendelijk verder kunnen werken.
  • Er in de landbouw ruimte is voor vruchtwisseling, gezonde groei en dus een gezonde bodem.
  • Er geen kunstmest wordt gebruikt, waardoor planten in hun eigen tempo kunnen groeien.
  • Elke plant met zijn wortels in echte grond staat, barstensvol goede voedingsstoffen.
  • Er oog is voor de kringloopgedachte: mest wordt weer gebruikt op biologische grond.

Lees meer over biologisch eten en drinken

PlanetProof bewijst duurzaamheid

Vooral op de versafdeling zie je bij ons het PlanetProof-logo: blauw, rond – herken je meteen. Dit onafhankelijke keurmerk, voorheen Milieukeur, wil supermarkten verduurzamen. Je vindt het op groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen van boeren die werken in balans met de draagkracht van de planeet. Het keurmerk bewijst (β€˜Proof’) dat je iets koopt dat duurzamer is geproduceerd.

Ontdek de producten – Marqt is de eerste PlanetProof-gecertificeerde retailer.

Fairtrade voor eerlijke handel

Bij ons vind je ook Fairtrade-gecertificeerde producten – te herkennen aan het groenblauwe logo. Dit keurmerk stimuleert eerlijke internationale handel, met name bij export van producten naar rijkere westerse landen – denk aan bananen, koffie en cacao. Via Fairtrade verwerven boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek in de handelsketen. Ze kunnen hierdoor leven van hun werk en investeren in een duurzame toekomst. Zo schept Fairtrade wereldwijd gelijke kansen voor iedereen.