Black Bean Cornita's van Rude Health

Voor die eerste picknicks of borrels op je balkon hebben wij de perfecte snack. De Cornita's van Rude health, gemaakt van kikkererwten, linzen, mais, olijfolie en een snuf zout. Die doen het nog beter met wat smokey guacamole, waarvoor je het recept op de website van Rude Health vindt.

Graskaas

Het is volop lente. De koeien die in de wei staan hebben net hun eerste porties vers gras achter de kiezen. Daardoor geven ze in deze periode melk met extra veel eiwitten. Goed nieuws voor ons: want daar maakt kaasmaker Bastiaansen uit Rouveen dan weer graskaas van. Zacht, ultraromig en maar héél kort verkrijgbaar. Kom je proeven? We hebben ook een niet te versmaden variant met fenegriek.

CRAVE Salade rode rijst, mais & gerookte kip

De allerbeste lentesalade die we zelf niet hadden kunnen bedenken: deze nieuwe aanwinst van CRAVE Good Food. Op basis van volkoren rode rijst, met mais en gerookte kip. Claire maakt 'm met de hoogste kwaliteit ingrediënten en een heleboel liefde. Hallo picknick!

Biologisch Texelaars lamsvlees

De lammetjes van de Texelaar-schapen grazen buiten, van de Wadden tot aan Limburg, waar gras en kruiden zorgen voor fijn, smaakvol vlees. Ook perfect voor op de barbecue natuurlijk.

Rabarber

Je moet het niet te vaak achter elkaar zeggen, maar rabarber éten is een heel goed lente-idee. Met deze bleekroze stengels kun je allerlei kanten op: van hartig (bij varkensvlees bijvoorbeeld!) tot zoet. Voor dat laatste gebruiken wij graag dit recept van Jamie Oliver. Geen zin om zelf te koken? In onze eigen Marqt Keuken maken we een te gekke rabarber-aardbeicompote die je alleen maar even op tafel hoeft te zetten.