Ingrediënten

  • 200 g volkoren noedels
  • ½ bakje kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • ½ Chinese kool
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • ½ rode chilipeper
  • 1 el olijfolie
  • 1 mespuntje zout
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 handjes broccoli-kiemen (of andere kiemen)
  • 1 gestoomde makreel

Ingrediënten voor de dressing

  • ½ bosje koriander
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje gember (grootte van 1 duim )
  • 2 el sesam olie
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen(sap)

Benodigdheden

Rasp, dunschiller

Bereiding

  1. Kook de noedels 3-4 minuten in ruim kokend water met een snuf zout. Giet af, en spoel de noedels met koud water.
  2. Halveer de kastanje champignons en bak ze in 1 el olijfolie. Snijd de kool, prei en knoflook fijn, bak even kort mee met de champignons.
  3. Maak linten van de wortel met een dunschiller. Snijd de chilipeper in dunne ringen. Meng de noedels met de champignons, kool, prei, wortel-linten en chilipeper.
  4. Maak nu de dressing. Pluk de blaadjes van de koriander en houd deze apart voor later. Snijd de stengels fijn, rasp de knoflook en gember en meng dit door elkaar met de sesamolie, sojasaus en sap van 1 limoen.
  5. Serveer de noedelsalade met de makreel en dressing. Top af met sesamzaadjes, kiemen en korianderblaadjes.

Makreel over?


Maak er eens de Makreelsalade van Marqt Keuken van.