Ingredi├źnten

500 gr bloemkool

4 tl kurkumapoeder

1 rode ui

1 pakje gerookte tofu

7 gr verse dille

40 gr rozijnen

2-3 olijfolie

zout en peper naar smaak

Serveertip

Lekker met quinoa, couscous of rijst.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180┬░C. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de kurkuma met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de bloemkoolroosjes in een mengkom en giet de kurkumaolie over de bloemkool. Meng goed door elkaar en spreid de bloemkoolroosjes over een bakplaat. Zet 20 min. in de oven.
  2. Snijd de rode ui in parten en bak die met olijfolie in een pan tot dat ze mooi bruin van kleur zijn. Haal ze uit de pan en zet even apart. Snijd de tofu in blokjes of reepjes en bak ze 1-2 minuten in de koekenpan.
  3. Meng de tofu, rode ui en rozijnen door de bloemkoolroosjes.
  4. Garneer met dille en sprenkel er olijfolie over.

Tofu over?

Gerookte tofu kun je ook lekker op brood eten. Prak een avocado fijn, breng op smaak met wat zout, peper een klein beetje citroensap. Besmeer er een broodje mee. Snijd de tofu in hele dunne plakjes, garneer met plakjes komkommer, tomaat en wat sla.