Ingrediënten
- 350g witte asperges
- 350g krielaardappeltjes
- 100g haricots verts
- 1 rode ui
- 2 el Abma’s citroenazijn
- 1 el kappertjes
- 60g feta
- 80g spinazie
- 2,5 el olijfolie
- zout en peper
Wijntip:
Misty Cove Sauvignon Blanc
Lekker met:
Knapperig vers brood of geroosterd brood.
Bereiding
- Schil de asperges met een dunschiller en snijd 1,5cm van de onderkant af, halveer ze in de lengte. Breng een grote pan met water aan de kook, voeg de asperges en zout toe en kook ze 7 minuten.
- Was de krieltjes en halveer ze. Maak de haricot verts schoon en doe ze samen met de krieltjes in een ruime pan met kokend water. Voeg zout toe en kook de groenten 8 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Maak de vinaigrette: snijd de rode ui zo fijn mogelijk. Doe deze samen met de citroenazijn en olijfolie in een kommetje. Meng de kappertjes er door en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de haricotverts en krieltjes af, schenk de vinaigrette er over, schep goed door en laat met de deksel op de pan een 5 minuten nagaren.
- Leg de asperges samen met de aardappels en haricotverts in een mooie schaal. Garneer met de spinazie en verkruimel de feta er over.

Spinazie over?
Maak een spinazie omelet. Doe spinazie en 2 eieren in een blender of gebruik een staafmixer en hak tot een gladde massa. Bak als een omelet in een koekenpan. Vul de spinazieomelet met bijvoorbeeld restjes gekookte asperges, zongedroogde tomaat en rucola.