Ingrediënten
- 500g witte asperges
- 350g krielaardappeltjes
- 100g roomboter
- 2 eieren
- 4 plakken achterham
- 5g dragon + extra voor garneren
- 10g peterselie + extra voor garneren
- 1 citroen + extra voor garneren
- olijfolie
- zout en peper
Geen zin om zelf de saus te maken?
Wij verkopen kant en klare Witte saus uit onze eigen Marqt keuken.
Wijntip:
Villa Wolf Pinot Blanc
No waste tip:
Bewaar de schillen en ‘’kontjes’’ van de aperges en trek hier een heerlijke bouillon van.
Bereiding
- Doe de blaadjes van de dragon en peterselie in het hakmolentje van de staafmixer. Rasp de gele schil van de citroen er boven en voeg de boter toe. Hak tot een gladde kruidenboter. Breng op smaak met zout. Zet dit tot gebruik in de koelkast.
- Boen de aardappeltjes goed schoon en halveer ze daarna. Doe ze in een pan en zet ze net onder water. Voeg zout toe en kook de aardappels 8-10 minuten tot ze gaar zijn.
- Schil de asperges met een dunschiller en snijd 1,5-2cm van de onderkant af. Breng een grote pan met water aan de kook, voeg de asperges en zout toe en kook ze 8 minuten. Giet de asperges af, doe ze terug in de pan en leg de deksel er om ze warm te houden.
- Kook ondertussen de eieren 5-6 minuten in kokend water (voor half zacht), of 7-8 minuten voor een hard eitje. Haal de eieren uit het water, laat ze even schrikken en pel ze.
- Leg de asperges, de aardappeltjes en de plakken ham op de borden. Halveer de eieren en leg ze op het bord erbij. Serveer met de citroenkruidenboter. Drizzle er je favoriete olijfolie over en bestrooi met wat grof zeezout. Garneer met blaadjes peterselie, dragon en citroenrasp.

Asperges en ham over?
Maak een plaattaart. Bestrijk bladerdeeg royaal met pesto. Beleg met ham en gekookte asperges. Bestrooi met geraspte kaas. Kook 2 eitjes en verkruimel ze boven de plaattaart. Garneer met wat rucola. Bak 25-30 min. op 200°C tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.