Ingrediƫnten

  • 1 middelgrote ui
  • 2tl balsamicoazijn
  • 1 takje dragon
  • 1tl grove mosterd
  • 2el olijvonaise of mayonaise
  • 1/2 gehaktbrood van Saveurs
  • 1 wit stokbroodje of 2 spelt zonnepitbroodjes
  • 2 handjes jonge bladsla
  • 1el zongedroogde tomaten-
  • tapenade
  • 1 el olijfolie
  • 2tl bruine basterdsuiker

Lekker met: Italiaanse salade of gegrilde groenten.

Wijntip: MAN Family Wines Merlot Jan Fiskaal

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de uienringen toe. Bak ze op middelhoog vuur voor 6-7 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de basterdsuiker toe, schep goed om en bak nog eens 2 minuten. Schep de balsamicoazijn er door en breng de uienringen op smaak met zout en peper.
  2. Hak de dragon fijn en meng samen met de mosterd door de olijvonaise of mayonaise. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Snijd het gehaktbrood in dikke plakken.
  4. Snijd het stokbrood in 2 stukken en daarna over de lengte door midden, zodat je het kunt beleggen. Besmeer met de mosterd-mayonaise, leg de plakjes gehaktbrood erop, verdeel de zongedroogde tomatentapenade, wat sla en de balsamico-uien erover. Dek af met de bovenkant van het stokbrood.
  5. To go: Steek de (stok)broodjes vast met een prikker of bind vast met een stukje kooktouw en omwikkel met vetvrij (bak)papier.

Tomatentapenade over?

Maak er een salade van broodcroutons en mosterddressing. Maak dezelfde dressing van stap 2 in het recept en voeg daar wat water aan toe, zodat het geheel wat dunner wordt. Hak een rode ui fijn en meng door de dressing. Besmeer stukjes brood met tomatentapenade, snijd in blokjes en zet die even in de oven. Doe de jonge bladsla in een schaal, met wat tomaatjes en stukjes komkommer, voeg de croutons toe en hussel de dressing door de salade. Lekker met geroosterde pijnboompitjes.