Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 knoflook-koriander naan’s (Indiaas platbrood)
  • 2 hopperburgers (ontdooit)
  • 75g feta
  • 75g rucola
  • 3 el mango chutney
  • 1/2 rode ui
  • 2 el olijfolie (om in de bakken)
  • Zout en peper

Lekker met

Probeer hem eens op een hamburgerbroodje met een coleslaw van fijngesneden witte kool, wortel en crème fraîche en gebakken aardappeltjes. Of vervang de rucola voor waterkers, de feta door gegrilde halloumi, smeer een eetlepel humus op de naan’s en voeg gegrilde groente toe zoals aubergine, courgette en paprika.

Bereiding

  1. Maak een dressing voor de rucola. Pers de halve citroen uit in een schaal en voeg 1 eetlepel extra vierge olijfolie toe. Kluts dit met peper, zout. Meng de dressing door de rucola.
  2. Snijd een halve rode ui in dunne ringen.
  3. Bak de naan’s 6 á 8 minuten af op 180°C in een voorverwarmde oven.
  4. Verhit olijfolie in de koekenpan, en bak de Hopperburgers aan beide zijde, 4-5 min bruin.
  5. Beleg de naan’s met de mango chutney, rucola, rode ui en de Hopperburger. Verkruimel de feta over de broodjes.

Feta over?

Maak er een fritatta van. Verhit olijfolie in een hapjespan. Snipper en fruit een uitje, pers 2 teentjes knoflook en voeg toe. Voeg stukjes gesneden courgette en 150g doperwtjes (diepvries) toe aan het geheel, en bak mee. Klop 4 eitjes los in en kom, voeg, verkruimel de feta erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg het mengsel toe aan de groente, schep eenmaal om en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 12min. gaar worden. Serveer met stokbrood en 2el crème fraîche.