Een lekker wijntje is één ding, bewuste wijnteelt is een belangrijke tweede. Al onze wijn komt van boeren die verstandig met de aarde omgaan en haar in goede staat achterlaten voor de volgende generaties. Daarnaast moeten de druif én de smaak uitstekend zijn, net als de de prijs-kwaliteitsverhouding. Bij ons betaal je daarom altijd voor de wijn in de fles en niet voor de naam op het etiket.

The Listening Station - Malbec

Victoria, het wijngebied in Zuid-Oost Australië, ligt lekker hoog. Door de koelere temperaturen groeit de Malbec-druif langzaam, waardoor de ‘ie erg aromatisch wordt. De druiven worden ‘s nachts geplukt, als de temperaturen laag zijn. Al binnen een uur worden de druiven geperst, en gaat de wijn naar de fermentatietanks. Door gecontroleerde gisting komen er mooie, afgeronde tannines in de wijn. Resultaat? Lekker, vol en peperig, met nog wat houtopvoeding toe. Deze volle wijn is heerlijk bij ovenschotels, gegrild vlees of romige Gorgonzola.

Dompter La Bête - Bordeaux

Rode wijnen uit Bordeaux bestaan eigenlijk altijd uit de Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc druiven. Maar bij Dompter doen ze het net even anders, want daar kunnen ze het af met alleen Merlot en Cabernet Sauvignon. De Merlot groeit zo goedop de rechter oevers van de rivier de Gironde, dat hij maar liefst 80% van de blend uitmaakt. Dat maakt deze fruitige wijn de perfecte begeleider voor een nazomerse barbecue of drink hem bij een pittige Zwitserse kaas zoals Appenzeller.

De Brusset Côtes du Ventoux - Ventoux

Als meerdere generaties zich met de wijn hebben bemoeid, weet je dat er iets uitmuntends in de fles zit. Respect voor traditie én interesse in nieuwe technologieën zorgen namelijk voor het beste van vroeger en morgen. Op het familiedomein van Brusset maken ze er een kunst van om de wijnranken te beschermen tegen de snerpende Mistral-wind. Want wind op de wijngaard is goed, maar teveel is een ramp. Gelukkig gaat dat goed in het hart van de Côte du Rhône, waar de wijnranken lekker beschut staan. In je glas proef je volle aroma’s van frambozen, kersen en cassis, die uitstekend combineren met typische herfstgerechten of bij pittige kaasjes, zoals rauwemelkse Camembert Calvados.

Santa Tresa Grillo - Viognier

De Viognier- en Grillo druiven worden elk op een ander moment met de hand geplukt en verwerkt. Pas als ze goed zijn gefermenteerd op fijne gist, worden ze gemengd en is de wijn klaar voor botteling. De Grillo geeft deze blend een heerlijke frisse mineraliteit, terwijl de viognier body & intensiteit toevoegt. Snuif aan de strogele kleur, dan ruik je perzik, abrikoos en lichte kruidigheid. Lekker bij Italiaanse risotto, gegrilde vis of gegrilde groenten.