Een culinair kerstdiner hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Verras jezelf en je quarantaine-maatjes met het driegangen vega(n) kerstdiner van Marqt. Start de avond met aubergine rolletjes in luxe tomatensaus, gevolgd door een overheerlijke pompoen hasselback met pastinaakpuree en paddenstoelen, en sluit af met prachtige bramen puddinkjes met vers fruit. Alle recepten zijn inclusief een wijntip! Daarmee ben je van alle markten thuis.

Voor

Aubergine rolletjes in luxe tomatensaus

Deze heerlijke auberginerolletje zijn gevuld met feta, geroosterde paprika’s, tomatentapenade en rozemarijn. Geserveerd in een rijke tomatensaus, met venkelzaad en mascarpone.

Door de feta te vervangen door tofu en de mascarpone door kokosyoghurt maak je dit gerechtje helemaal vegan.

Hoofd

Pompoen hasselback met pastinaak puree & paddenstoelen

Vervang die kerstkalkoen voor een kerstpompoen! Met dezelfde allure serveer je deze heerlijke vega(n) pompoenen op een bedje van pastinaakpuree op jouw mooi gedekte kersttafel. Slechts een half uurtje voorbereiden, daarna gaan ze 50 minuten de oven in.

Vegan optie: Gebruik plantaardige boter gemengd met verse kruiden en knoflook in plaats van kant&klare kruidenboter.

Na

Bramen puddinkjes met vers fruit

Fruitige bramenpuddinkjes met chocolade schaafsel maken je diner helemaal af. Door plantaardige naturel drink te gebruiken in plaats van slagroom wordt dit dessert vegan.