Ingrediënten.

  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1tl peperkorrels
  • 2 kleine Laurierblaadjes
  • 4 liter water
  • 1tl korianderzaad
  • ½ knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 4 Jeneverbessen
  • 4 stengels bleekselderij

Bereiding

  1. Rasp de winterpeen en snijd de ui, knolselderij en bleekselderij in grove stukken. Als je de stukken te fijn snijdt, dan wordt alles te gaar en blijft je bouillon niet helder.
  2. Doe alle ingrediënten in de pan en breng aan de kook.
  3. Zet daarna het vuur zacht en laat de bouillon anderhalf uur zachtjes doorkoken.
  4. Haal dan de pan van het vuur, laat ‘m goed afkoelen en zet daarna de hele nacht in de koelkast om te trekken.
  5. ’s Ochtends zeef je de bouillon zodat alleen het vocht overblijft.
  6. Bewaren kan in de koelkast als je het binnen 2 dagen gaat gebruiken. Wacht je langer met het gebruik, dan kun je de bouillon invriezen. In porties van 500ml bijvoorbeeld. Lekker handig!