Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 venkel
- 300 gr groene asperges
- 1 citroen, rasp en sap
- 3 zongedroogde tomaten op olie
- 1 buisje saffraan
- 2 el zwarte olijven, zonder pit
- 20 gr rucola
- 1 bol burrata (of 2 kleine)
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Lekker met:
Knapperige toast, ciabatta brood of pasta zoals penne.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de courgette in stukken. Haal het groen van de venkel en snijd de onderkant van de venkelknol. Halveer hem daarna in de lengte, dan nogmaals in de lengte tot er parten ontstaan. Snijd het houtachtige deel van de groene asperges.
- Meng in een kommetje de olijfolie, 1 el citroensap en de rasp van 1 citroen en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de groenten in een enkele laag over een braadslede of ovenschaal en schenk de citroenolie er over. Hussel de groenten door de olie zodat alle groenten bedekt zijn Zet de braadslede 20- 25 minuten in de oven tot de groenten zacht en bruin zijn.
- Vang 2 el olie van de zongedroogde tomaten op in een kommetje. Voeg de saffraan toe en laat 15 minuten staan. Pureer de zongedroogde tomaten met een staafmixer en meng de saffraanolie er door.
- Snijd de zwarte olijven in stukjes. Schep de groenten op de borden, leg een (halve) bol burrata er bij en verdeel saffraan zongedroogde tomatenolie, rucola en olijven over de groenten. Lekker met toast.
No waste tip!
Maak met wat je over hebt eens een oef en cocotte. Franse ovenschaaltjes waarin je perfect leftovers kunt verwerken samen met ei. Als lunch of lichte maaltijd. Snijd de groenten in stukjes en verdeel ze over twee 1 persoonsovenschaaltjes, doe olijven en zongedroogde tomaten er bij. klop 2 eieren los en schenk ze over de groenten, breek per schaaltje 1 ei er boven. Zet ze 15-20 minuten in de oven. Garneer met de rucola.