Ingrediƫnten

  • 250g groene asperges
  • 80g doperwten (diepvries)
  • 100g sugarsnaps
  • 2 takjes verse munt
  • 1 citroen
  • 100g halloumi kaas
  • 1 el olijfolie
  • klontje roomboter
  • peper en zout naar smaak

Lekker met:

Serveer met getoast brood.

Bereiding

  1. Strooi de diepvries doperwten in een kommetje en schenk er heet kokend water op, wacht 3 minuten en giet ze af.
  2. Maak de sugar snaps schoon en kook ze ondertussen in een pan met gezouten water beetgaar. Giet ze direct af en doe ze terug in de pan. Voeg de doperwten toe aan de sugarsnaps en doe er een klontje boter bij. Voeg wat rasp van de citroen toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Giet de olijfolie met wat zout en peper in een kommetje, klop door elkaar en bestrijk de asperges er mee. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de asperges zodat ze mooie streepjes krijgen. Snijd de halloumi in plakken en gril in de grillpan ook tot ze mooie streepjes hebben.
  4. Leg de erwten, sugarsnaps op de borden, leg de asperges en plakken halloumi er bij. Garneer met de munt. Serveer eventueel met extra schijfjes citroen om de asperges extra op smaak te brengen.

Halloumi over?

Maak er een lekkere Marrokkaanse bowl van. Snijd de halloumi in plakjes en gril ze. Roerbak spinazie, sugarsnaps en kikkererwten met een paar theelepels harissapasta. Schep in een bowl, leg de halloumi er bij, eet met plakjes komkommer en hummus. Serveer met pitabroodjes.