Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 80g Tony’s karamel & zeezout
  • 2 el pistache nootjes, gepeld

Wat heb je verder nodig:

  • Aluminiumfolie
  • BBQ of oven

Lekker met:

IJs, Griekse yoghurt en een extra snuf grof zeezout

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan of verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de ongepelde banaan in de lengte. Neem 2 stukken aluminiumfolie. Let op elk stuk aluminium 2 banaanhelften met de schilkant naar beneden.
  3. Breek de chocolade in stukjes en leg ze op de bananen.
  4. Vouw de pakketjes dicht. Leg ze op het rooster van de hete BBQ of zet ze in de oven. Laat de bananen 15 minuten warm worden en de chocolade smelten.
  5. Haal de bananen uit het aluminiumfolie en leg op een bordje. Hak de pistachenootjes fijn en strooi over de bananen. Lekker met wat extra grof zeezout

* Heb je chocolade over dan kun je deze (au bain Marie in een pan op een andere pan met een laagje water) op een laag vuurtje smelten en als saus erbij serveren.

Bananen over?

Maak er een lekkere ontbijtshake van. Schil en halveer 1 banaan in de lengte. Bak de helften in een koekenpan met een klein beetje boter tot ze mooi bruin worden. Doe ze samen met 1 glas (haver)melk in een blender. Voeg 1 eetlepel havermout toe en pureer tot een gladde shake.