Ingrediënten

  • 350g witte asperges
  • 90g Hollandse garnalen
  • 0,5 courgette
  • 5 eieren
  • 125g ricotta
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 el pesto
  • 25g zeekraal
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Materiaal:

Ovenvaste koekenpan

Lekker met:

knapperig brood

Wijntip:

O Gewurztraminer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Breng een grote pan met water aan de kook, voeg de asperges en zout toe en kook ze 8 minuten. Snijd de asperges in stukjes van 4 centimeter.
  3. Snijd de courgette in stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de courgette in 3-4 minuten rondom bruin.
  4. Klop de eieren los met ricotta en geraspte Parmezaanse kaas, en breng op smaak met flink wat zout en peper.
  5. Verhit nogmaals 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan. Verdeel de asperges en courgette over de koekenpan. Schenk het eimengsel eroverheen. En bak 5-6 minuten tot de eieren beginnen te stollen. Zet de pan daarna 4-5 minuten in de oven zodat ook de bovenkant mooi kan garen.
  6. Garneer de frittata met pesto, zeekraal, blaadjes peterselie en Hollandse garnalen.

Asperges over?

Maak er asperge bruschetta van. Rooster (zuurdesem)brood en bestrijk met een teentje knoflook. Besmeer deze met ricotta, leg er gekookte asperges op en garneer met zeekraal en pesto.