Ingrediënten

  • 200g aardbeien
  • 1 kleine watermeloen, 300g
  • 1/2 komkommer
  • 1 bol courgette of
  • 1/2 groene courgette
  • 10 kers- of snacktomaatjes
  • 30g getoaste hazelnoten
  • 1el balsamicoazijn
  • 1 takje basilicum
  • 1 takje munt
  • 2el olijfolie
  • peper en zout
  • Optioneel: Geitenkaas of rauwe ham toevoegen.

Lekker met: Geroosterd brood, zalmspiesjes, garnalen, kipspiesjes, rauwe ham (of prosciutto)

Wijntip: Domaine Pinede Rosé

Bereiding

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Snijd de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1,5cm. Leg het fruit in een mooie saladeschaal.
  2. Snijd de komkommer en courgette in kleine blokjes van 1cm. Halveer de tomaatjes. Leg alles tussen het fruit in de schaal.
  3. Rooster de getoaste hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Als je ze al getoast hebt gekocht, rooster ze dan nog een keer, dat geeft meer smaak. Hak ze daarna grof.
  4. Maak de dressing door de balsamicoazijn met de olijfolie te mengen, breng op smaak met zout en peper en schep de dressing door de salade. Garneer met verse blaadjes munt en basilicum.

Courgette en hazelnoten over?

Maak een snelle zomerse pasta. Snijd de courgette in stukjes. Hak een ui fijn en bak beiden in een koekenpan met wat olijfolie. Zet diepvriesdoperwten in een kommetje onder kokend water. Kook ondertussen de pasta. Meng de pasta met de courgette, doperwten en hazelnoten. En garneer met basilicum en munt. Lekker met wat geitenkaas of Parmezaanse kaassnippers.