Ingrediƫnten

100 gr volkoren couscous

200 gr spinazie

300 gr kikkererwten (blikje)

125 gr feta

1 citroen

1 komkommer

7 gr verse dille

3 tl olijfolie

zonnebloemolie

zout en peper naar smaak

Serveertip

Lekker met platbrood of een pitabroodje

Bereiding

  1. Doe de couscous in een pan. Giet er kokend water bij tot de couscous net onder water staat. Doe de deksel op de pan en laat 7 minuten staan.
  2. Roer de couscous los. Laat 175 gram spinazie slinken in een koekenpan. Doe de couscous, de geslonken spinazie, de uitgelekte kikkererwten en 100 gram feta in het hakmolentje van de staafmixer tot dat er een glad mengsel ontstaat. Rasp de helft van de citroenĀ­schil en meng de rasp er doorheen. Vorm met vochtige handen 8 (of 6) kleine falafels (van ca 4 cm doorsnede). Leg ze op een bord en zet ze 30 minuten in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de komkommersalade. Snijd de komkommer in lange dunne plakken (met een mandoline of kaasschaaf). Meng ze met de rest van de spinazie en breng op smaak met olijfolie en zout en peper. Rasp de andere helft van de citroenschil, pers het sap eruit en meng door de salade. Garneer met nog wat feta.
  4. Bak de falafel in een koekenpan met zonnebloemolie. Vul de pan zodat er tenminste 0,5 cm olie in de pan staat. Verhit goed en bak daarna de falafel snel rondom bruin. Serveer de falafel met de komkommersalade en garneer met verse dille.

Spinazie over?

Maak spinaziepasta. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Snij een teen knoflook, ui en een rode peper fijn. Bak met olijfolie in een pan. Voeg spinazie toe en schep goed om. Voeg mascarpone toe en schep de pasta door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met Parmezaanse kaas.