Tadaa: de eerste papieren wijnfles van Nederland! De buitenkant is gemaakt van 94% gerecycled karton en weegt daardoor 5x minder dan een glazen fles. Je merkt het al als je de fles uit het schap pakt: hij is stukken lichter. Stel je eens voor hoeveel verschil dat maakt als je er een vrachtlading vol van vervoert (en afvoert)!

Recyclen

En over afvoeren gesproken: deze fles recycle je hartstikke makkelijk. De kartonnen buitenkant stop je gewoon bij het oud papier, de plastic binnenkant gaat bij het PMD – kind kan de was doen. En wat helemaal mooi is: zowel het karton als het plastic ís al eerder gerecycled. Rond verhaal, toch? Marqt is groot fan van innovatieve oplossingen die de voedselketen verduurzamen. We zijn er dan ook trots op dat de meest duurzame wijnfles ter wereld als eerste bij ons in de winkel ligt.

Proeven

Dat we de buitenkant spectaculair vinden mag inmiddels duidelijk zijn, maar over de inhoud zijn we minstens zo enthousiast. Wat erin zit? Een heerlijk stevige Italiaanse rode wijn. Deze blend van Sangiovese, Merlot en Cabernet is stevig van smaak, met aroma’s van rood en zwart fruit en een hint vanille. Als ‘t goed genoeg is voor de Italianen, is het goed genoeg voor ons, toch? Dus: kom deze papieren wijnfles voelen (hij is superlicht) én proeven!

De wijn is verkrijgbaar in alle winkels voor 9,99 per fles.