Deze curry van cashews, zoete aardappel en tamarinde maak je met de cashewmelk van Rude Health Troostrijke winterkost! Het recept, gemaakt door Anna Jones, vind je hieronder.

Ingrediënten

2 eetlepels garam masala

800 gram zoete aardappel, in stukjes van 2cm

1 blik (400 gram) goede tomaten

400 ml Rude Health Cashew Drink

2 eetlepels tamarinde pasta

1 ui (rode of witte)

2 tenen knoflook

kokosolie of pindaolie (arachideolie)

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan die groot genoeg is om straks alle ingrediënten aan toe te voegen en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet.
  2. Voeg de garam masala toe en bak het nog een paar minuutjes.
  3. Voeg de zoete aardappel, de tomaten, cashewdrink en de tamarindepasta toe, samen met een snuf zout, en laat het 20-30 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is en de saus lekker dik.
  4. Proef en voeg nog een beetje zout toe als je denkt dat je saus nog een beetje kick nodig heeft.
  5. Verdeel over vier kommen en serveer met volkorenrijst of chapati's en voeg nog een wat extra’s toe als je wilt.

Extra’s:
Gebakken kokosschaafsel (even in de koekenpan), citroenpartjes, verse koriander of geroosterde cashewnoten.

Meer recepten vind je op de website van Rude Health.