Ingrediƫnten

  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 zakje rucola
  • 1 tl appelazijn
  • half bakje soja yoghurt
  • 1 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • Verse koriander
  • 1 zak Crunchy Peas sea salt & black pepper (BitesWeLove)
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in vier plakken en de rode ui door de helft. Besprenkel alles met olijfolie, zout, peper en komijnzaad.
  3. Plaats de bloemkoolsteaks in de oven en voeg daar na 10 minuten de rode ui aan toe. Bak alles dan in 30 minuten gaar.
  4. Pers een klein teentje knoflook uit en meng dit met de soja yoghurt, de tahin en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Besprenkel in de tussentijd de rucola met een eetlepel olijfolie en een theelepel appelazijn.
  6. Pak twee borden, bestrijk de helft van elk bord met het yoghurtmengsel en leg daar de 2 bloemkoolsteaks op. De rucola daarnaast. Garneer met verse koriander en de crunchy peas.