Ingrediënten
- 8 kleine plakken stevig brood (bv spelt pompoenpit)
- 1 teen knoflook
- 225 g gemengde paddenstoelen
- 2 walnoot-salieworsten
- ½ bosje peterselie fijngesneden
- halve citroen
- 2 à 3 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Wijntip: Aimery Pinot Noir
Bereiding
- Besprenkel het brood met olijfolie en leg aan beide kanten een minuut of 3 op een hete grill. Snijd een teen knoflook doormidden en bestrijk hiermee het brood.
- Hak de paddenstoelen in grove stukken en haal de worsten uit hun velletje. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het worstenvlees hard aan zodat het kleur krijgt en haal het met een houten lepel iets uit elkaar. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee.
- Rasp met een fijne rasp wat citroenschil door het geheel. Zorg dat het grootste deel van het vocht van de paddenstoelen verdampt.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.
- Beleg de broodjes met het paddenstoel-worst mengsel. Knijp er naar smaak nog wat citroensap overheen.
Brood over?
Maak er broodkruim (pangrattato) van. Bijvoorbeeld voor over pasta met bimi/broccoli, knoflook en olijfolie. Maal 2 sneetjes brood in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak het broodkruim in een paar minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout en peper. Ook lekker met rozemarijn of tijm.
