Gezonde salades, zonder concessies op smaak te moeten doen: dat kan toch niet zo moeilijk zijn, dacht chef Claire Sullivan. Met dat in gedachten begon ze CRAVE Good Food. Claire verliet Australië op haar 25e en kwam nooit meer thuis. De multiculturele keuken in Sydney inspireerde haar om de wereld te ontdekken. Claire ging in verschillende landen als privé-chef aan de slag en belandde uiteindelijk in Nederland waar ze alweer bijna twintig jaar woont. “Dit is nu mijn thuis. Ik vind het hier heerlijk!”

Na jaren een cateringbedrijf te hebben gerund vond ze het vijf jaar geleden genoeg geweest. “Ik wilde een bedrijf oprichten waarbij ik niet al het fysieke werk zelf hoefde te doen. Ik verkocht destijds salades met granen op de NeighbourFood market en de reacties waren goed. Ik dacht toen: misschien heeft dit wel potentie.” Een paar jaar later zag Claire de interesse in gezond eten groeien en durfde ze het aan om CRAVE Good Food op te richten. “Ik wil niemand opleggen hoe ze moeten eten, maar ik wil mensen die graag gezonder willen eten een alternatief bieden.”

Geen health junkie

Ze omschrijft zichzelf niet als een health junkie, maar is net als haar klanten iemand die wel om haar gezondheid geeft en bewuster wil eten. “Mijn salades geven je energie, zitten vol met goede ingrediënten, zien er aantrekkelijk uit en zijn ook nog eens erg lekker. Voorheen was er geen gemakkelijke optie voor mensen die in hun gezondheid investeren, maar niet elke dag tijd hebben om te koken. Nu gelukkig wel.” Volgens de chef is CRAVE een goede manier om tijd te besparen, maar toch gezond en lekker te eten. “CRAVE is voor iedereen.”

De CRAVE-toekomst

Claire heeft nog volop ideeën voor de toekomst. Vanuit haar achtergrond als chef is ze altijd bezig met nieuwe smaakcombinaties, al werkt niet ieder idee even goed. “We hebben een Vietnamese koude noodle salade op de markt gebracht, maar het verkocht niet zo best. Mensen vroegen zich af of ze het moesten opwarmen. Als Nederlanders noodles zien, dan associëren ze die met bami, en bami is warm.” Toch probeert ze mensen uit te dagen om iets nieuws te proberen. “Als ze onze andere salades hebben geprobeerd, hoop ik dat ze ons vertrouwen om ook een product te kopen dat ze niet kennen. Want ik geloof dat als ze het proberen, ze het lekker zullen vinden.”