Ingrediënten

250 gr verse cranberry's

40 gr ongebrande hazelnoten

15-20 gr gepofte quinoa

1 appel (Elstar of andere friszoete appel), geschild en in stukjes

2 el (bloemen)honing

Handje gedroogde kokossnippers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrisch).
  2. Doe de cranberry's, stukjes appel, 1 el honing en 50 ml water in een steelpannetje. Breng zachtjes aan de kook. Kook 10 min. tot de cranberry's uit elkaar vallen.
  3. Schep het mengsel in ovenbestendige schaaltjes van Ø 8-10 cm.
  4. Hak de hazelnoten grof, meng ze samen met de gepofte quinoa en 1 el honing en verdeel ze over het fruitmengsel in de schaaltjes. Bak 20 min. in de oven.
  5. Garneer met kokossnippers.

Serveertip

Lekker met kokosyoghurt

Geen cranberry's?

Wanneer er geen cranberry's verkrijgbaar zijn, kun je ander fruit gebruiken. Diepfriesfruit (bijvoorbeeld bosbessen) leent zich heel goed voor zo'n noten en quinoacrumble.