En natuurlijk ontwikkelt Fermentino de kazen ook duurzaam. Zo werken ze alleen maar met groene energie, gebruiken ze 100% gerecycled verpakkingsmateriaal en planten ze extra bomen aan. Daarnaast gaan ze echt intensieve en langdurige relaties aan met de boeren waar ze mee samenwerken. Dit zorgt voor zekerheid bij de boer, waardoor ze kunnen bouwen aan een toekomst waar ze zich (duurzaam) kunnen blijven ontwikkelen. Bovendien krijgen de boeren een eerlijke prijs, en helpen ze met expertise en materialen. Ook werken ze voortdurend aan ontwikkeling en welzijn van de gemeenschap waarin we actief zijn, omdat ze ervan overtuigd dat bedrijven een actieve rol moeten spelen in de groei en vooruitgang van het gebied waarin ze werken.

De kazen zelf worden gemaakt van noten en fruit. Casa del Fermentino is een magische plek waar noten een nieuw leven krijgen, allemaal dankzij één van de oudste processen ter wereld: fermentatie. Plantaardig en gefermenteerd voedsel is een gezonde manier om nieuwe smaken, geuren en texturen te introduceren in je huidige menu. Het is een manier om je open te stellen voor voedsel dat dicht bij de natuur staat en helpt je om een gezonde levensstijl te ontwikkelen.

De Cicioni is bedacht door Daniela Cicioni, een Italiaanse chefkok die bekend staat om haar originele vegan en rawfood recepten. Deze kaas is gemaakt van amandelen en cashewnoten, en het lijkt een beetje op Parmezaanse kaas (ook al gaat het niet om de vergelijking). Je kunt het namelijk in plakjes snijden, of in blokjes, maar ook raspen of verkruimelen. Hoe het dan gemaakt wordt? Het begint bij de amandelen en cashewnoten die samen wellen met melkzuurfermenten in water. Na tien uur worden de noten vermalen en wordt er water en zout toegevoegd. Vervolgens wordt dit in een gecontroleerde temperatuur overgebracht naar speciale fermentatie cellen. Daarna wordt het product afgekoeld en in mallen met de iconische achthoekige vorm geplaatst. De inhoud van de mallen wordt gedroogd en overgebracht naar de rijpcellen waar ze ongeveer zeven dagen blijven liggen.

Het resultaat? Een uniek en onderscheidende smaak met een uitgesproken en verfrissende zuurgraad, typerend voor gefermenteerd voedsel. De zoete smaak van de amandelen en cashewnoten maakt Cicioni perfect in balans. Geniet optimaal van deze Cicioni op een sandwich of in blokjes door een salade. Ook kan je Ciciconi perfect gebruiken in zoete gerechten om een contrast van smaken tot leven te brengen. Ciao Cicioni!